Hallux Podotherapie
088-3456543          

www.hallux-groep.nl 

Wat is podotherapie?
Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Patiënten met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen deze klachten. De podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. De bevoegdheid tot het voeren van de titel podotherapeut is voorbehouden aan degenen die een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geaccrediteerde HBO-opleiding (met bachelor degree) voor podotherapeuten hebben afgerond, zoals geregeld in art.34 van de wet BIG (bron: website NVvP)

De Hallux podotherapeut is specialist in het onderzoeken en behandelen van voetgerelateerde aandoeningen. De podotherapeut onderzoekt hiervoor welk voettype u hebt en doet een houdingsonderzoek. Zo stelt hij vast of een afwijkende voetstand de oorzaak kan zijn van die vervelende pijnklachten in uw lichaam.

De podotherapeut probeert ook te achterhalen of de oorzaak van uw pijnklachten het gevolg zijn van een specifieke situatie. Pijnklachten aan de voet(en) of uw bewegingsapparaat ontstaan vaak door sporten, werk(houding) of door het dragen van niet adequaat schoeisel.

Behandeling van pijn aan de voet
Door uw voetstand en/of looppatroon te corrigeren, verminderen of verdwijnen de pijnklachten aan voeten, knieën of heupen. Dit gebeurt meestal met speciaal op uw situatie afgestemde inlegzolen. Behalve deze maatwerk inlegzolen krijgt u soms ook oefeningen om thuis te doen of een schoenadvies. Soms is er ook aanvullende fysiotherapie of een andere behandeling nodig. De Hallux podotherapeut beschikt over een netwerk van (para)medische specialisten als er aanvullende behandelingen of therapieën nodig zijn.

Hallux podotherapie: altijd afgestemd op uw wensen
De podotherapeut van Hallux neemt de tijd voor u. Hij beperkt zich niet alleen tot het onderzoeken van de voeten. Uw verhaal, uw verleden en met name ook uw (sportieve) ambities vormen de basis van het advies of de dienst die de podotherapeut gaat leveren. Altijd individueel en altijd afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Kortom: uw lichaam (weer) in beweging dankzij uw Hallux podotherapeut.